Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Detaljplan öppnar för nya företag

SANDVIKENDe nya detaljplanerna för Parkskolan och Sandbacka park ska nu granskas av allmänheten.

Annons
Planerna finns utställda i stadshuset och på biblioteket.
Sedan tidigare är det klart att den tyska livsmedelsjätten Lidl planerar att öppna en lågprisbutik vid Parkskolan. En ny detaljplan ger nu utrymme för ytterligare etableringar.
Området vid gamla Parkskolan, mellan Gävlevägen och Svarvargatan vid Järborondellen, kommer att säljas till byggnadsföretaget John Gustafssons Bygg AB som sedan vill skapa ett företagarcentrum på området.
Som Gefle Dagblad berättade för en tid sedan har man alltså kommit en bit på väg i och med att den tyska livsmedelsjätten Lidl planerar att öppna en lågprisbutik på området. För att möjliggöra etableringar i framtiden har kommunens bygg- och miljökontor nu tagit fram en detaljplan för området. Av den framgår att det totalt rör sig om en areal på 3,5 hektar.
Skolverksamheten som har varit där upphör helt och hållet och flyttar till Bessemerskolan.
Den fotbollsplan som finns inom området kommer att fortsätta att vara i kommunal ägo efter försäljningen men den har i detaljplanen blivit lite mindre.
Vid områdets sydöstra del, mot Svarvargatan, planerar man att anordna cirka 30 bilgarageplatser för boende hos Sandvikenhus.
Även detaljplanen för området Sandbacka Park, IT-centret vid Högbovägen i Sandviken, finns nu utställd för offentlig granskning.
Det kommunala bolaget Sandvikens Fastigheter AB, Sanfab, planerar en utbyggnad inom området Sandbacka park.
En av orsakerna är en överenskommelse med Sandvik som planerar att flytta hela sin systemutveckling med cirka 200 anställda till Sandbacka park. Detaljplanen innebär bland annat att byggnadshöjden inom vissa delar av kvarteret kommer att utökas från åtta till 14 meter. Dessutom kommer nya ytor för parkeringar att skapas.
Detaljplanerna finns utställda till och med den 13 augusti.
Den som inte har lämnat synpunkter senast det datumet kan förlora rätten att senare överklaga beslutet att anta detaljplanen.
KARIN BERGKVIST
026-27 75 98
karin.bergkvist_gd.se