Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Detta är slutet för Brynäs IF..."

Annons

Hallå Keb!
Tycker att du har helt fel när du säger att den här förlusten var överraskande efter matchen mot Skellefteå.

Brynäs spel hela säsongen har litat på att målvakterna spelar fantastiskt, vilket är en svag grund att stå på. Vad jag kommer ihåg har Brynäs inte haft en helt säker seger på hela säsongen.
Jag räknade målchanser mot SAIK i första perioden och kom fram till 16-2. Det hade lätt kunnat bli 3-4 mål till i den perioden och då hade vi alla dömt ut Brynäs redan då. Det räcker med att en av målvakterna har en halvtaskig dag så blir vi utklassade, detta är ett faktum.

Jag har aldrig varit så drastisk, men jag tror att detta är slutet för Brynäs IF.
Det enda vi kan hoppas på är att Rögle fortsätter förlora på bortais.
Väl i kvalserien tror jag att vi åker ut mot Leksand och AIK, som verkligen satsar seriöst på elitseriespel.
Vi har helt enkelt inte lag nog att möta dessa.
För övrigt, överlever Brynäs en plats i ingenmansland ekonomiskt?  Eftersom du tydligen fanns på plats i Skellefteå Kraft Arena och såg matchen live, så såg du säkert tydligare än vad som framgår alla gånger på teven - hur det hela var. (Den officiella skottstatistiken var i varje fall 23-9 i period 1 - så lite fler avslut än de 2 som du räknade till, verkade det trots allt vara...).
Att Brynäs hade få målchanser såg även jag och att Lindbäck räddade Brynäs står klart - men även en målvakt räknas ju faktiskt in i ett lag.

Okej, i Luleå hade Markström en sämre dag med fyra insläppta och då kunde utespelarna omöjligt resa sig. Eller rättare sagt: De mötte helt enkelt övermäktigt motstånd i form av först och främst duon Harju/Omark.

Även jag inser mycket väl att dagsläget ter sig problematiskt ut för den anrika klubben - men går ändå inte så långt att jag tror att det är slutet för Brynäs IF som förening.

Mer läsning

Annons