Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Di Leva, Frans, Ulf Nilsson och Lisa Ajax uppträder på bockinvigningen

Flera artister med Gävlekoppling uppträder på Gävlebockens 50-årskalas.

Bland andra Thomas Di Leva står på scenen när årets bock invigs den 27 november.

– Det känns underbart att spela på den mytomspunne Gävlebockens 50-årskalas. En dag då stjärnor och planeter synkroniserar våra hjärtan över Gävles himmel. Vi ses där! säger han i ett pressmeddelande.

Men Thomas blir inte ensam på scenen. Vid sin sida har han Frans som kom femma i Eurovision med låten I'm sorry. Han vann deltävlingen i Gavlerinken.

Även Lisa Ajax återvänder till Gävle. Hon slog igenom i Idol 2014 och har skolats på Helges i Andersberg. Ulf Nilsson från Gävle blev ett känt namn för många i samband med att han vann tv-musiktävlingen The Voice. Senast kunde hon ses i Gävle Konserthus under festivalen Thank You For The Music i augusti och september.

– Kalaset innehåller ett fullmatat program. Fler överraskningar väntar på scen, inte minst personer som under åren stått bocken nära och jobbat med honom, säger Gävlebockens talesperson Maria Wallberg.

Gävlesonen Tomas Stålmarck, som nyligen jobbat med storaproduktioner som UEFA och Eurovision, står för manus och regi av Gävlebockens kalas. Gävleföretaget Nöjespoolen AB levererar teknik och Eje Berglund står förfyrverkeri, skriver kommunen i pressmeddelandet.

Sedan tidigare är det klart att Kristin Kaspersen leder festligheterna på Stortorget.

Huruvida det blir en signerings-session med artisterna är inte klart än, men det kommer meddelas senare om det så blir, hälsar Maria Wallberg.

Läs mer: Flera ville se en Gävlebo leda bockens 50-årskalas: "Vi ser henne som gävleborgare"

Läs mer: Hon leder jubileumsfirandet av Gävlebocken: "Det ska bli så kul"