Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Direktsänd Brynäsmatch blev succé

/

Intresset för den direktsända träningsmatchen mellan Brynäs och Almtuna var enormt. Mer än 3 500 tittare följde matchen live via arbetarbladet.se och gd.se.

– Det var mer än vi kunnat hoppas, säger Lars Westin, webbchef.

Annons

Suget efter att se Brynäs stolta tigrar på is är stort. I alla fall om man ska tolka tittarsiffrorna från tisdagens livesändning av träningsmatchen i Gränby ishall.

Över 3 500 personer följde matchen via Gävletidningarnas bägge webbsajter.

Sändningen lockade tittare från hela världen, och responsen under och efter sändningen har varit övervägande positiv.

Sportens Daniel Sandström med experten Ove Molin vid sin sida gjorde ett utmärkt jobb med att kommentera matchen tyckte många.

– Det har varit mycket trafik via mejl, Twitter och sms med beröm till kommentatorerna och tack för sändningen, säger Lars Westin.

Tisdagens sändning var en avstamp för en större Brynässatsning på webben i höst. Det ska bli en medlemsklubb för de mest inbitna fansen enligt Westin.

Och tack vare den goda responsen finns nu planer på att följa upp med ytterligare en direktsänd match.

– Det här gensvaret gör att det är värt allt jobb, säger sändningsproducent Madelene Linderstam som delade ansvaret för sändningen med David Holmqvist.

Av rättighetsskäl kommer man inte kunna sända de ordinarie elitseriematcherna. Men så länge försäsongen pågår finns goda chanser att få se ytterligare matcher direkt via webben.

Nästa träningsmatch för Brynäs är redan nu på torsdag. De möter då AIK på bortaplan i Märsta, och sedan väntar Skellefteå i Hudiksvall på måndag – en match som kan bli aktuell för nästa direktsändning.

– Vi kommer att sända ytterligare någon träningsmatch, men det är än oklart vilken, säger Lars Westin.

Tills vidare kan man se tisdagsmatchen i repris på både arbetarbladet.se och gd.se. Bara under onsdagsmorgonen hade cirka 800 besökare tagit chansen.

Mer läsning

Annons