Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Disco när isen invigdes

I går var det så dags. Isen i Göransson Arena invigdes till diskomusik.

Anton Granlund, åtta år, var en av de första att snöra på skrillorna.

– Det är alltid roligt att åka skridskor. Disko och sånt gillar jag sådär. Lite kanske, säger han.

Sommaren tycks ju ändå ha sagt upp sig. Kanske är det lika bra att välja kyla och is på en gång i stället för att vänta på värmen. I alla fall för några timmar.

Anton Granlund läste om isdiskot i tidningen i veckan och lyckades övertala pappa Kristoffer och syster Natalie, sex år, om att det var en mycket god idé att tillbringa lördagskvällen på is. Men pappa fegade ur när det gäller att ge sig ut på isen.

– Jag har så oslipade skridskor, bortförklarade han sig.

Främst var det barn med en och annan förälder som gav sig ut på arenaisen i går.

Joel Engström och lagkompisen Rasmus Linde ur SAIK:s P97-lag trivdes med is under fötterna och stod ut med diskomusiken.

– Men det hade varit roligare med bandyklubban, konstaterade Joel.

Systrarna Ellen och Linnéa Hederström, fyra respektive åtta år, från Årsunda hade inte så stora problem att tjata med sig pappa Stefan till Sandviken.

– Vi åker mycket hemma på sjön på vintern så det här är jätteroligt, säger Stefan.

– Och man fryser ju faktiskt inte alls. Jag till och med svettas, så kul är det, säger Linnéa.

En annan åttaåring på isen har redan hunnit med en del isdans under sommaren. Molly Astner har tränat konståkning i tre år och har varit på träningsläger i sommar.

Till Abbas Dancing Queen briljerar hon på isen. Mamma Stina gillar initiativet till isdiskot.

– Jag tycker arenan är kanonläcker, vi var här på invigningen också. Jag tror att de kommer att kunna fortsätta med det här på helgerna. Det här känns rätt i Sandviken. Tänk att det finns något kul för unga som är helt gratis och öppet för alla. Jag tror det kan fånga upp en del ungdomar som inte har så mycket att göra, säger Stina Astner medan Molly gör piruetter på isen.

Även i dag kan den som vill skaka loss på isen göra det hela dagen mellan nio och fyra på eftermiddagen.

” Jag tycker att arenan är kanonläcker. Det här känns rätt i Sandviken. Tänk att det finns något kul för unga som är helt gratis och öppet för alla”

Stina Astner