Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Disney slår till igen

Ännu en film om en jycke som hamnar på villovägar. Men den här slår det mesta av det vi sett förut, främst tack vare Disney-fabrikens och Pixarlegendaren John Lasseter fenomenala känsla för detaljer. Perfektionismen i sin prydno, wow vilken fartfylld inledning!

Trots att storyn i sig är tämligen traditionell, en roadmovie där animerade djur ersatt människor, satt jag och myste, stundtals gapflabbade, från början till slut.

Detta är onekligen en film som både barn och vuxna kan ta till sig, på olika sätt.

Bolt, stjärna i en actionfylld tv-show i Hollywood (typ Indiana Jones och Bond) tillsammans med sin ”lillmatte” Penny, hamnar olyckligtvis på ett transportflak till New York och stöter här på verklighetens onda krafter. Bland annat en mager, grönögd katt som småningom blir en god vän, om än ”a pain in the ass”. Likaså en gullig liten hamster (Roffe) som springer omkring i en glaskula.

Penny och Hollywood är förtvivlade, inga efterlysningar hjälper, och en look-a-like-ersättare för Bolt sätts in.

Samtidigt startar den riktige tv-showhjälten den långa resan hem från öst till väst, tillsammans med sina nyfunna vänner.

Just djuren på marken och diverse fåglar i birollerna sätter extra piff på historien.

Bolt kan inte skilja på dikt och verklighet och tror att han är begåvad med superkrafter. Småningom blir han varse att så inte är fallet, i stället visar han en annan ännu mer beundransvärd styrka.

Det är superskickligt gjort, spännande, underhållande, gulligt, sorgligt och humoristiskt – för en publik i alla åldrar.