Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dispens för studentluncherna?

GÄVLE
Hur omfattande strejken blir är oklart tills Kommunal har behandlat alla de dispensansökningar som kommunerna skickat in.

I Gävle har kommunen dels begärt dispens för de vaktmästarna, så att inga skolor ska behöva stängas, dels för många av de anställda i serviceförvaltningen.
För dem som arbetar med vård och omsorg är det redan klart att kommunal ger dispens.
- Det betyder att maten på servicehusen och till dem som får hem maten fungerar som vanligt. Det gäller också maten till Särskolan till exempel, säger Lena Savolainen på serviceförvaltningen.
- Dessutom har vi begärt dispens för allergistädning på de skolor där rektorerna har begärt det. Det gäller bland annan Lillhagsskolan, Ulvsätersskolan, Hedesundaskolan och Karlaskolan.
Håller strejken på mer än en vecka kommer kommunen troligen att söka dispens för studentluncherna också.
- Gymnasieskolornas rektorer har tryckt på om det. Vi brukar laga speciella studentluncher till dem som tar studenten och det vore tråkigt om den här årskullen skulle missa det, säger Lena Savolainen.