Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra spelare förstärker Valbo FF

Valbo FF har gjort fyra nyförvärv inför debutsäsongen i division 2.
Därmed är truppen spikad en månad innan seriepremiären.
– Med samtliga spelare kvar från förra året har vi utan tvekan bredden i laget, säger tränaren Andreas Vestin.

Annons

Lördagen den 11 april ställs Valbo FF mot Gällivare Malmbergets FF i premiären i division 2 Norrland.

Det blir Valbos allra första match i tvåan – och nu har klubben presenterat fyra nyförvärv, där två av dessa har syrivit på varsitt ettårskontrakt.

Yttermittfältaren Nisse Nilsson, son till gamle GIF-profilen Anders "Dojan" Nilsson, och mittfältaren/anfallaren Daniel Leino, som också har ett förflutet i Gefle IF och närmast kommer från Strömsberg, förstärker Valbo FF.

– Nisse kommer från GIF:s juniorled och det är den mest mogna junioren som vi värvat från Gefle på många år. Han är en klok spelare som har en härlig fart med bollen och vi ser honom i första hand som yttermittfältare, säger Valbos tränare Andreas Vestin och fortsätter:

– Leino spelade sporadiskt förra säsongen på grund av sin jobbsituation. Nu ser det ut som att det ska lösa sig och vi kommer att få stor nytta av hans erfarenhet.

Övriga nyförvärv är 16-årige yttermittfältaren Amin Nafati, som förra säsongen spelade sju matcher i division 2 med Mariehem SK, och 21-årige anfallaren Albert Kargbo. Han har värvats från Friska Viljor i division 3 och kommer inledningsvis att spela med Valbo i division 4 – vilket även gäller Nafati.

– Amin är en ung talang som har fem-sex veckor kvar innan han kan gå för fullt efter en tåoperation. Vi hoppas att vi ska kunna ge honom chansen i tvåan så småningom.

– Albert kom till Sverige för tre år sedan från Sierra Leone, han är asylsökande och kommer förhoppningsvis att få permanent uppehållstillstånd under våren. Till att börja med blir det spel i division 4-laget, sedan hoppas jag att han ska ge oss extra spetskompetens i tvåan.

Valbo har spelat tre träningsmatcher under försäsongen (1–5 borta mot Sandvikens IF, 2–2 hemma mot Kvarnsveden och 2–2 borta mot Årsunda) och ytterligare fyra stycken står på programmet innan seriestarten. I tur och ordning väntar Märsta, Söderhamns FF (seriekonkurrent i division 2 Norrland), Skiljebo och Strömsberg.

– Vi har nött försvarsspel i tre veckor och från och med den här veckan blir det anfallsspel i tre veckor. Sedan kommer vi att fokusera på omställningar innan serien drar igång. Vi följer vår plan, säger Andreas Vestin.

Annons