Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska Mård lyfta SIF

/
  • Här sitter tre av Sandvikens IF:s fyra nyförvärv – Olof Mård, Emil Oremo och John Junior Igbarumah. Mård är tillbaka i SIF efter sex allsvenska säsonger i Gefle IF:s tröja.

Det stannade vid sex raka allsvenska säsonger för Olof Mård.
Mittbacken lämnar Gefle IF och är nu tillbaka i Sandvikens IF.
– Som alla säkert förstår befann jag mig inte i en optimal situation, säger Mård, som skrivit på ett ettårskontrakt med SIF.

Annons

Olof Mård spelade endast fem matcher i allsvenskan under den gångna säsongen – och nu har 25-åringen gjort sitt i Gefle IF.

Mittbacken konstaterar att konkurrensen har varit tuff i GIF:s mittförsvar, där David Fällman och Anders Wikström varit ordinarie större delen av säsongen, och nu är Mård i behov av en nystart i föreningen han lämnade för GIF inför säsongen 2009.

– Jag har tänkt mycket kring min situation och det här är ett beslut som har växt fram på senare tid. Jag kände starkt för att komma hit, säger Olof Mård, som tidigare har gjort fyra säsonger i SIF.

Var det aldrig aktuellt med en förlängning med GIF?

– Jag har pratat litegrann med Hasse (Berggren, GIF:s sportchef), men vi inledde aldrig några förhandlingar. Vi skulle ta det efter säsongen, men sedan har jag vägt för- och nackdelar mot varandra och som alla förstår befann jag mig inte i en optimal situation sett till den speltid jag hade. Samtidigt är det med lite ambivalenta känslor jag lämnar klubben.

Efter sex raka säsonger i allsvenskan tar Mård tre kliv nedåt i seriesystemet, vilket han dock inte ser som någon nackdel.

– För mig som spelare betyder det inte så mycket i någon negativ bemärkelse. Jag har fortfarande samma inställning och ambitioner att fortsätta utvecklas som fotbollsspelare. Det känner jag fullt ut att jag kan göra här och jag kommer att jobba lika hårt som tidigare, säger Mård och tillägger:

– SIF har påbörjat en resa som känns intressant och klubbens ambitioner stämmer överens med mina egna.

Olof Mård har totalt 84 allsvenska matcher med sig i bagaget och han hoppas att det ska ge effekt i ett SIF som under måndagen presenterade ytterligare tre nyförvärv inför nästa säsong (se separat artikel).

– Jag ska försöka göra laget så bra som möjligt i mitt spel. Jag har varit i en väldigt bra träningsmiljö i GIF och jag hoppas att det har gett resultat i min fotbollsutveckling. Och jag känner i alla fall att jag är en bättre spelare i dag än när jag kom till GIF 2009, säger Olof Mård, som inte vill titta längre framåt än den kommande säsongen.

Vad betyder det för dig att GIF säkrade sitt allsvenska kontrakt innan du lämnade?

– Det känns riktigt bra. Jag vill också passa på att tacka, jag har haft sex riktigt fina säsonger i GIF och det har varit en fantastisk tid. Jag vill rikta ett stort tack till alla som jobbar i och kring Gefle IF och alla supportrar.

– Men nu ser jag fram emot en ny tid och jag hoppas att den blir lika bra, säger Olof Mård.

Sportchefen Anders Boman jämför Olof Mårds övergång med Hjalmar Öhagens sommaren 2012.

– Vi har sneglat på Olof precis på samma sätt som vi gjorde med Hjalmar innan han kom tillbaka till klubben. Det känns skönt att det här blev klart så pass tidigt och Olof kommer att hjälpa föreningen mycket med sin erfarenhet. Det är kul att han fortfarande är så pass ung också, säger Anders Boman.

Annons