Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valbos skyttekung testas av allsvensk klubb – gjorde mål direkt

/
  • Andreas Smedbakken har gjort 13 mål för Valbo i norrtvåan, och testas nu av allsvenska Åtvidaberg.

Han har gjort 13 mål för Valbo i norrtvåan, och nu testas Andreas Smedbakken av allsvenska Åtvidaberg där han gjorde mål direkt.
Valbotränaren Andreas Vestin tycker att fler borde vara intresserade.
– Jag är förvånad över att inte klubbarna i närområdet hört av sig, säger han.

Annons

Med klubbarna i närområdet menar han i första hand Gefle IF, men också Sandvikens IF, som Andreas Smedbakken spelat för tidigare.

23-åringen är från Grängesberg och flyttade till Sandviken för att gå bandygymnasiet. Det blev fotboll i stället, men efter en utlåning från SIF till Hofors hamnade Smedbakken i Valbo där han nu gör sin andra säsong. Och utvecklingen har tagit fart på allvar.

Första året blev det 13 mål i trean som yttermittfältare, och nu är han uppe på lika många som forward en division högre.

– Det är rätt bra ändå i ett lag på den undre halvan. Han blir mer och mer en skicklig avslutare för varje vecka som går. Sen har han fått två skadefria år, och det tror jag inte han haft tidigare. Det är säkert en bidragande orsak, säger Valbotränaren Andreas Vestin.

Under tisdagskvällen följde Andreas Smedbakken med Åtvidaberg upp till Sundsvall för att spela en U21-match. Laget förlorade med 4–1, men nog var det Valbos måltjuv som gjorde målet, påpassligt på ett inspel. Bra reklam för sig själv med andra ord.

– Jag är helnöjd med min insats, och fick bra betyg av Roar Hansen och Andreas Thomson efteråt. Det är inte klart om det blir nåt mer, men för mig var det en riktig energiboost och jag är riktigt inspirerad inför avslutningen av serien nu.

Är det fler klubbar som visat intresse?

– Ingenting jag vill nämna, men får man chansen är det bara att försöka ta den. Jag vill ju spela högre upp i seriesystemet, det vill alla spelare, säger Smedbakken själv.

Gefle IF:s sportchef Hasse Berggren säger så här:

– Vi har ju kunnat följa honom i tidningarna, men det är ingenting för oss. Det är för stort hopp från tvåan till allsvenskan och vi har fem forwards i truppen, det är inte en spelartyp vi letar efter just nu.

Andreas Vestin tror inte att Andreas Smedbakken spelar med Valbo nästa säsong, oavsett om laget klarar sig kvar i division 2 eller inte.

– Nej, för hans egen skull hoppas jag inte det. Ibland måste man se till individen och han förtjänar att få chansen högre upp. Han är ambitiös och träningsvillig och borde ha ytterligare några divisioner i sig.

Som kuriosa kan nämnas att Andreas Smedbakken är inbiten, och ytterst hängiven, Djurgårdssupporter.

Annons