Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Djur plågas även i tillåtna fällor

Ett djur som plågas utsätts för djurplågeri. Om sedan juridiken inte stämmer överens med verkligheten så är det juridiken det är fel på. Ett djur kan plågas även i en godkänd fälla. Att enbart sitta inlåst i en fälla kan vara oerhört plågsamt för djuret.

Naturvårdsverkets beslut i frågan om lodjursjakt verkar snarast vara ett odemokratiskt resultat av lobbyism från jägarkåren. Förutom det så strider beslutet mot Jaktförordningen och Art- och habitatdirektivet. Hade lagen följts så hade det aldrig blivit någon lodjursjakt.

Du skriver vidare att ”Jägarna har nog aldrig ställt en massa krav och pekpinnar på andra intressegruppers verksamheter och utövande”.

Ni ställer ju ett enormt krav på djuren som ska sätta livet till för ert nöjes skull. Med andra ord håller jägarna en direkt kollisionskurs med djuren och alla som vill låta djuren leva i fred.

I vissa fall handlar det dessutom om djur som är hotade. Det känns absurt att en djurarts lokala överlevnad ska prioriteras lägre än en hobby.

Skydda vargen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare