Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djurmysteriet fortsätter

/

(Uppdaterat 09.52) Vad är det här för djur - förruttnelsen har hållit på ett tag men någon kanske ändå kan ge besked? Så skrev vi, och snart nog kom svaret. Men var det rätt? Har du bild på (eller länk till) ett mystiskt djur? Skicka den till oss. webredaktionen@gd.se

Annons

Det var i lördags som Anna-Karin Wiik med sällskap var och promenerade på "Koludden" i Högen, Bergsjö i Hälsingland då hunden upptäckte det här döda djuret.
Nu grubblar alla i sällskapet över vad det är för ett djur. Är det ett "storsjöodjur", en utter eller kanske en utsläppt leguan?
Den var kal utan hår rapporterar Anna-Karin, var cirka 40-50 centimeter lång och låg omkring tio meter från Storsjön.
På redaktionen tycker vi oss kunna konstatera att det handlar om ett däggdjur - inget kräldjur har sådana tänder. Men eftersom den legat länge kan till exempel det faktum att kroppen saknar hår nu vara ett villospår; pälsen kan ha försvunnit under förruttnelsen.
Vet du besked? Skriv i så fall in det i kommentarsfältet!

----------

Redan efter någon timma känner vi att ni kära läsare gett svaret - att döma av tänderna är det en mård. Se på länken http://bit.ly/mOuJwf.

----------

Nu trodde vi att mysteriet var löst men i en artikel i Hudiksvalls tidning säger Naturskyddsföreningens Stefan Haglund och Sven Norman som granskat bilderna:
– Sannolikt en utter. Det sällsynta djuret är på väg tillbaka i våra vattendrag.

----------

Fler djurmysterier:


Ulf Lindman

Mer läsning

Annons