Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Domar i amfetaminhärva står fast

Hovrätt­en fastställer tingsrätt­ens dom i det så kallade amfetaminmålet där två män från Sandviken stått åtalade tillsammans med ytterligare fyra personer.

39-åringen från Sand­viken hade liksom åklagaren överklagat tingsrätt­ens dom.

39-åringens femåriga fängelsestraff, som han själv ville korta och åklagaren förlänga, står fast.

Av de övriga åtalade, två polska och två holländska medborgare, överklagade en 49-årig polsk man och en 48-årig holländare. Även där står fängelsestraffen på tre respektive nio år fast.

Narkotikahärvan började nystas upp i mars i år. I Enköping hittade polisen tre kilo amfetamin i bakluckan på en bil som kördes av den 34-årige mannen från Sandviken. Ganska snart hittade Stockholmspolisen ytterligare 20 kilo.

39-åringen greps därefter. Han skulle bland annat ha finansierat köpet med pengarna från en nickelstöld från Sandvik. Narkotikan hade smugglats in i landet i ett däck till en stadsjeep. Det sammanlagda värdet på narkotikan beräknas av polisen till sex miljoner kronor.

Alla utom 39-åringen erkände brott efter gripandet.

34-åringen dömdes i juni av Gävle tingsrätt för narkotikabrott och grovt narkotikabrott till sex års fängelse.