Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Domar i amfetaminhärva står fast

Hovrätt­en fastställer tingsrätt­ens dom i det så kallade amfetaminmålet där två män från Sandviken stått åtalade tillsammans med ytterligare fyra personer.

39-åringen från Sand­viken hade liksom åklagaren överklagat tingsrätt­ens dom.

Annons

39-åringens femåriga fängelsestraff, som han själv ville korta och åklagaren förlänga, står fast.

Av de övriga åtalade, två polska och två holländska medborgare, överklagade en 49-årig polsk man och en 48-årig holländare. Även där står fängelsestraffen på tre respektive nio år fast.

Narkotikahärvan började nystas upp i mars i år. I Enköping hittade polisen tre kilo amfetamin i bakluckan på en bil som kördes av den 34-årige mannen från Sandviken. Ganska snart hittade Stockholmspolisen ytterligare 20 kilo.

39-åringen greps därefter. Han skulle bland annat ha finansierat köpet med pengarna från en nickelstöld från Sandvik. Narkotikan hade smugglats in i landet i ett däck till en stadsjeep. Det sammanlagda värdet på narkotikan beräknas av polisen till sex miljoner kronor.

Alla utom 39-åringen erkände brott efter gripandet.

34-åringen dömdes i juni av Gävle tingsrätt för narkotikabrott och grovt narkotikabrott till sex års fängelse.