Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dömd för mordbrand överklagar

SANDVIKEN
Den 30-årige man från Sandviken som dömts till sex års fängelse för grov mordbrand överklagar nu sin dom till hovrätten.

Annons
Även åklagaren överklagar domen i förhoppningen att få straffet skärpt till sju års fängelse.
Det var i slutet av april som mannen först tände eld på en lägenhet i Björksätra, som blev totalförstörd, och sedan försökte tända eld på en annan. Mannen var vid tillfället drog- och alkoholpåverkad och minns inget av vad som hände.
30-åringen menar att det inte är tillräckligt bevisat att det var han som tände på. De övriga personerna i lägenheten var också kraftigt berusade.
30-åringen har genomgått en stor rättspsykiatrisk undersökning som visade att han har en psykisk störning men den är inte så allvarlig att den motiverar medicinsk behandling och särskild utskrivningsplan.
I överklagandet menar 30-åringen att undersökningen inte är tillförlitlig och att om rätten finner honom skyldig bör han dömas till rättspsykiatrisk vård. Han kräver också att socialstyrelsen ska yttra sig om den rättspsykiatriska undersökningen.