Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dömd för våldtäktsförsök

SANDVIKEN
Ett och ett halvt års fängelse för våldtäktsförsök. Det blev tingsrättens dom för den 44-årige man som stått åtalad för att ha förgripit sig på en kvinna i samband med Ockelbo marknad 2001.

Han ska dessutom betala ett skadestånd på drygt 56 000 kronor till kvinnan. Mannen nekar till brott.
För två veckor sedan möttes mannen och kvinnan i Sandvikens tingsrätt, båda med mycket skilda berättelser om vad som egentligen hänt efter det att marknaden avslutats en julinatt 2001.
De båda träffades på hemväg från marknaden och kände inte varandra mer än till utseendet. Kvinnan berättade hur mannen inte vill lämna henne i fred, hur han följde efter henne och till slut med våld försökte tvinga till sig sex. Mannen å sin sida hävdade att initiativet till sex var kvinnans.
Tingsrätten anser dock att kvinnans detaljerade vittnesmål varit trovärdigt, att hon bemödat sig om att inte utelämna något, trots att delar av berättelsen varit generande för henne. Dessutom, skriver rätten i domen, "vinner hennes berättelse entydigt stöd av vittnesbevisningen".