Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dopningshärva växer

Narkotikaåklagaren Peter Olofsson skjuter upp sin semester. Detta sedan polisen gjort flera nya anhållanden i en dopningshärva.

I slutet av maj häktades en 34-årig man som är folkbokförd på en adress i Bollnäs. I en gymlokal i Gävle hittade polisen stora mängder dopningspreparat. Gymmet ägs enligt uppgift inte av 34-åringen men han uppges driva den dagliga verksamheten.

Under torsdagen lät narkotikaåklagaren Peter Olofsson, som på grund av utvecklingen i fallet skjutit upp sin semester, anhålla ytterligare två personer.

Det är en 51-årig man och en 45-årig kvinna som nu också misstänks för grovt dopningsbrott.

51-åringen och 45-åringen bor på samma adress i en stadsdel i Gävle. Båda förekom också i en fällande dom i Gävle tingsrätt i december. Domen som gällde just dopningsbrott är överklagad och ska tas upp i hovrätten för nedre Norrland.

34-åringen som varit inlåst sedan maj kan under fredagen få sällskap på häktet. Peter Olofsson begärde i går eftermiddag att domstolen låter häkta även 51-åringen och hans sambo. Förhandlingar hålls under fredagen.

Misstankarna mot 34-åringen gällde grovt dopningsbrott. För det krävs att polisen hittat fler än 50.000 så kallade ”enheter” om vardera fem milligram.

En enhet motsvarar inte en tablett utan är en omräkning som ger enhetliga bedömningar för olika preparat.