Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dra inte in bussen i smyg

Det är inte alltid så lätt att hänga med i svängarna för oss som gärna besöker Hemlingbystugan och friluftsområdet där, men som inte kan eller vill ta bilen. Vissa år har det gått bussar, andra år inte – och varje gång bussen dragits in har det väckt starka protester.

I år försöker sig kommunen på en ny taktik, nämligen att dra in bussen i smyg. Det senaste året har linje 18 bara haft fyra turer om dagen upp till Hemlingbystugan måndag–lördag (varför inga söndagsbussar till ett friluftsområde förresten?). Men i sommar vänder alla bussar redan i Sörby – utan att egentligen någon information har givits om detta.

Visst har beläggningen på linje 18 varit ojämn. Ibland har jag till och med varit ensam med föraren den sista biten. Men andra gånger har bussen varit full med dagisbarn, skolklasser eller vardagslediga pensionärer.

Och på en av de sista turerna hade jag sällskap med femton entusiastiska kinesiska studenter som varit uppe i den för dem exotiska skogen.

Den senaste tiden har aktiviteterna i friluftsområdet (i kommunens regi!) ökat, samtidigt som standarden höjts i Hemlingbystugan. Det vore bra om alla fick ta del av detta, oavsett transportmöjligheter.

Så se till att bussen är tillbaka till hösten. Det kan inte kosta särskilt mycket extra att köra den sista biten från Sörby!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare