Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dragon Gates VD hoppar av

Jonas Jonsson avgår med omedelbar verkan som VD för Dragon Gate. Att vara hotelldirektör, men inte ha något hotell att driva, blev i längden ohållbart.
– Jag måste ha mer att bita i, säger Jonas Jonsson.

Han anställdes förra sommaren, när hotellet vid Dragon Gate var snubblande nära en invigning. Men så blev det inte. Myndigheterna hade synpunkter på brandsäkerheten och ville inte godkänna lokalerna för hotellverksamhet. Varken sprinklersystem eller brandlarmet uppfyllde kraven, och nu har det gått ett helt år.

– Jag kan inte vänta längre på ett hotell, som jag inte vet när det ska bli klart, säger Jonas Jonsson.

Han har inte ändrat inställning när det gäller projektet. Om anläggningen bara får igång ett hotell kan anläggningen bli den attraktion den var tänkt att bli, och också börja generera intäkter.

– Det är ett hotell vi behöver för att komma igång på allvar. När det är färdigt tror jag att det blir en riktig raket.

Om ägarna till Dragon Gate är intresserade av att han honom tillbaka då, är han öppen för det. Men det beror också på om han över huvud taget är tillgänglig vid den tidpunkten. Några säkra framtidsplaner har han inte.

– Då kan vi ta upp diskussionen igen, säger Jonas Jonsson.

James Shi, Mister Lis kontaktman i Sverige, går in som tillförordnad VD tills vidare. Han beklagar förseningen som enligt honom helt beror på bristande planering. Han hoppas att hotellet ändå ska vara klart att öppnas i höst.

Att Jonas Jonsson väljer att sluta har han full förståelse för.

– Det är naturligt. Han anställdes för att driva ett hotell och vi har bara en restaurang, säger James Shi.