Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dramatisk avslutning i damtvåan

Fem gästrikelag var i gång under lördagen när damtvåan avslutades.
Det mest dramatiska var när Sundsvallslaget Heffnersklubban klarade sig kvar på Edsbyns bekostnad

Brynäs och Edsbyn möttes och BIF vann med 2–1 samtidigt som Heffnersklubban avgjorde mot Valbo i 88:e minuten och hängde kvar.

Det var som Huges tränare, Anders Markström, sa tidigare under hösten.

– Heffnersklubban är bättre än tabellplaceringen.

I sista omgången så lämnades bottenplatsen över till Edsbyn. Det måste vara tungt i byn och Brynäs fixade nytt kontrakt.

Stensätra, som sett lite skakigt ut under säsongen klarade sig kvar tack vare rutin och god laganda. Avslutningsmatchen mot Selånger 2 slutade 1–1 och tjugo poäng var fyra poäng till godo för nedflyttning. Stensätra drabbas varje år hårt av flyktade spelare och det är synd för där föds många talanger.

Hille avslutade precis som ifjol, efter en bra vår så har laget fallit ihop under hösten och förlusterna har radats upp, så även i sista matchen mot Huge 2. Förlust med 4–3 och Huges andralag blev näst bästa gästrikelag med en tredjeplats i tvåan.

– Om det är ett styrkebesked eller ett svaghetstecken tål att diskuteras, säger Huges tränare, Anders Markström.

Hur som haver, Huges unga andralag har gjort en fin säsong. Slutsummeringen blir att Valbo och Brynäs tagit kliv framåt. Stensätra och Hille får ta sig i hampan under vintern och det kan bli ytterligare ett gästrikelag i tvåan nästa säsong, om Norrham bestämmer sig för att gå upp.