Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drogförebyggare hoppar av

SANDVIKENLotta Åberg hoppar av tjänsten som drogförebyggare i Sandviken. Anledningen är att arbetet flyttas från socialförvaltningen till kultur- och fritidsförvaltningen.

- Jag tappade lusten helt enkelt. Det är en otroligt viktig fråga. Men när arbetet faller under kultur och fritid blir ingångsvinkeln en annan. Då är inte jag rätt person att jobba med det, säger hon.
Att flytta ansvaret för drogförebyggandet till kultur och fritid är ett led i kommunens mål att inom fem år bli utsedd till årets ungdomskommun.
- Det är beaktansvärt och bra. Men jag tror att jag som socialsekreterare tittar på problemet med lite andra glasögon, utgår mer ifrån de olika individernas behov. Inom socialtjänsten har man direktkontakt med de individerna. Man har andra befogenheter och andra resurser, säger Lotta Åberg.

Socialsekreterare
Lotta Åberg är i grunden anställd som socialsekreterare i Sandviken. Sedan en tid tillbaka har hon varit ansvarig för kommunens drogförebyggande projekt.
- Projektet tog slut den sista april. Så tjänsten som drogförebyggare hänger väl i luften just nu. Det jag gör nu är att försöka städa upp och sammanställa arbetet så att någon som inte varit med i processen ska kunna använda sig av det.

Flera alternativ
Hon oroar sig inte för vad hon ska göra i framtiden.
- Jag har flera alternativ att ta ställning till, både här i Sandviken och utanför. I någon form kommer jag att jobba med de här frågorna även i fortsättningen.
Hon är besviken över beslutet att flytta arbetet till kultur och fritid, men säger att hon verkligen hoppas att projektet ändå kan falla väl ut.
- Självklart är jag besviken eftersom jag inte delar uppfattningen att det är det bästa att göra så här. Det känns väldigt tokigt. Men det kan också bli jättebra. Det viktigaste är att frågan tas på allvar och inte faller emellan olika stolar, säger Lotta Åberg.
SOFIA ÖHLANDER
026-27 75 92
sofia.ohlander_gd.se