Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömjobb för soldyrkare

SANDVIKEN- Det här är det ultimata jobbet för den som älskar sol.

Annons
Det säger Robert Sundqvist och Andreas Engström som jobbar på taket till Drömfabriken.
Robert Sundqvist ska jobba hela sommaren och lite moln välkomnas allt. Det är olidligt hett på taket och problem med takpappen som nästan smälter i värmen.

Fyra byggjobbare
Totalt fyra byggjobbare är sysselsatta. Förutom Robert och Andreas även två lärlingar. En av dem, Patrik Allansson, ska också jobba hela sommaren och stortrivs med jobbet.
- Det här soliga torra vädret är i alla fall bättre än regn, konstaterar han.
Sedan i april pågår en ombyggnation av Drömfabriken. En 280 kvadratmeter stor konserthall byggs i mitten och lokalerna ändras och får nytt tak för att harmonisera med konserthallens.

Stiftelsepengar
Bygget har blivit möjligt tack vare pengar från Stiftelsen Albert och Anna Göranssons minne. Stiftelsen köpte lokalerna från kommunen och genomför ombyggnationerna. Bygget ska vara klart i början av november och invigs med festligheter i mitten av november.
Drömfabriken som funnits i fem år är en väletablerad verksamhet för förståndshandikappade i Sandviken. Häromåret bildade de anställda ett personalkooperativ och genom avtal med kommunen bedrivs dagverksamhet, kulturell verksamhet för personer med psykiskt funktionshinder samt med utvecklingsstörning minst fyra gånger per år.
Den stora årliga Drömfesten som lockar långt över 1 000 personer har gjort arbetet i Drömfabriken känd liksom orkestern Jappz.
I Drömfabriken ordnas även allsångs- och kafékvällar och en rad andra aktiviteter för de förståndshandikappade.
ULF GRANSTRÖM