Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömmål när Valbo vann

Derbyt mellan Valbo och Hofors bjöd på många mål.
Matchen hade det mesta, många mål, heta känslor, ett flertal gula kort och ett drömmål.
Valbo vann med 3–2.

Matchen mellan Valbo och Hofors började inget vidare. Båda lagen väntade på varandras misstag och det var inga målchanser de första 20:e minuterna.

Då fick Hofors en hörna som resulterade i att Jesper Henriksson fick gå upp helt ostört i straffområdet och nickade in 0–1.

Resten av halvleken låg Valbo på för kvittering och kunde skapa några farliga målchanser, dock utan resultat. I halvtid ledde Hofors men spelmässigt borde Valbo gjort minst ett mål.

Det dröjde inte länge förrän Valbo fick sin kvittering i den andra halvleken. Efter tio hade Johan Sundberg gjort 1–1. Valbo behövde inte heller vänta på ledningsmålet. Och vilket mål 2–1 blev. På ett inlägg från Alexander Larsson kunde Andreas Smedbakken smälla till med en volley i det bortre krysset.

Fler mål skulle det bli.

Hofors som efter det här underläget såg rejält nedstämda ut och det såg inte ut som de skulle hämta sig. Men så blev det. 2–2 gjorde Mei Mei Soe när han rullade in ett friläge.

Nästa mål skulle bli det sista. Efter att Valbo nickat en hörna i ribban kunde man på returen trycka in ytterligare ett ledningsmål.

Hofors tränare Fredrik Lindholm summerade förlusten så här:

– Vi borde ha klarat av ett kryss i den här matchen, vi ger bort mål och det kan vi inte ge ett lag som Valbo.

I Valbolägret var det desto gladare:

– Vi lyckas med offensiven bra idag men defensiven var inte lika bra, tre viktiga poäng idag, konstaterade Andreas Vestin, tränare i Valbo.