Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Du har rätt när det gäller kollektivtrafiken

Annons

Sven-Erik Lundberg, du har rätt när det gäller kollektivtrafiken i Gävle . För en tid sedan skrev jag på insändarsidan att Gävle borde följa Västtrafik och Stockholms Länstrafik, SL, exempel. Det vill säga ta bort betalningen på bussarna. Så här svarade Västtrafik på min fråga hur man löst frågan att få snabbare trafik.

"Tack för att du hörde av dig till oss på Västtrafik gällande betalning på bussar i Göteborg. Med tanke på hur många resenärer som åker i Göteborg har valet gjorts att både ta bort betalning på fordon samt att man inte behöver visa upp biljett för föraren för att snabba på trafiken. Detta gör så att påstigning blir snabbare och kunder på fordonet slipper att vänta och att alla fordon kan hålla tiderna bättre och på så vis göra resorna smidigare för alla."

Biljetter köps hos ombud och man har infört kontrollanter som då och då kliver på bussarna och kontrollerar att alla har betalat biljetter. Både hos Västtrafik och SL.

Men det stora problemet här är varför tjänstemän svarar dig Lundberg. Var är politikerna? Det är ju de vi har gett makten att se till att allt fungerar på bästa sätt.

Och ja, du har helt rätt, det är byråkrater och inte entreprenörer som styr över den typen av samhällsfunktioner där entreprenörer kan och byråkrater saknar kunskap.

Lena

Trams, Gävle kommun! Visa att ni har kunskap i stället för att traggla teser

Gävles lokaltrafik styrs av inkompetens

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons