Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbelförlust – då är Gefle på jumboplats

Gefle BC parkerar fortfarande på sistaplatsen i tabellen.
Detta efter två förluster under lördagen mot Sundbyberg med 10–8 och 3–2.
– Det var jämt i båda matcherna och vi spelade bra, men det räckte inte, konstaterade Gefles outfielder Ardeshir Golpayegani.

Det stod redan på förhand klart att det skulle bli en tuff uppgift för Gefle i helgen. Serieledarna Sundbyberg var nämligen på besök – ett lag som ännu inte förlorat en enda match i år och leder serien. Det blev heller inte några undantag i dagens matcher för stockholmarna. Utan man segrade i båda matcherna.

– Vi spelade väldigt bra i dag, vi kunde lika gärna ha vunnit, men slarvar lite och det straffar sig, sa Ardeshir Golpayegani, outfielder i Gefle.

Precis som Ardeshir sa var det två jämna matcher, och i den första matchen gjorde Gefle sin bästa insats för i år och pitchade stundtals riktigt bra. Men Sundbyberg visade sin klass och kunde vinna med 10–8 efter att Gefle slarvade bort sju viktiga poäng. Noterbart var att Tomas Jansson dagen till ära tog tillfälle i akt att springa in en sällsynt homerun, men dessvärre utan att det blev seger.

Gefle som till dagens match kunde presentera ett nyförvärv, nämligen centern Yinka Adewusi, nigeriansk landslagsman som de senaste åren tillhört den sydafrikanska ligan. Trots att Yinka inte hade spelat en enda match sedan mars, visade han sin klass och gjorde en bra match.

– Yinka är en klasspelare som är väldigt komplett. Han kommer att tillföra otroligt mycket, sa GBC:s ordförande Mattias Jansson.

Yinka gjorde även goda avtryck ifrån sig i match nummer två som även den blev jämn.

Sundbyberg gick upp till en 3-0-ledning efter drygt halva matchen, men Gefle gav inte upp utan fick in två poäng innan det var dags för botten av sista inning och Gefle hade ett gyllene tillfälle att vända matchen. Men tyvärr för Gefles del, hade Sundbyberg nerver av stål och kunde bränna ut Gefle och fixade därmed dagens andra seger.

– Sundbyberg är bra, men jag tycker att vi spelade riktigt bra idag också. Det var nära 3–3 i slutet, men ändå ett steg i rätt riktning, avslutade Ardeshir Golpayegani.

GEFLE–SUNDBYBERG 8–10

GEFLE–SUNDBYBERG 2–3

LINUS NORBERG