Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbelt Gävle på tävling i Orsa

Två segerpokaler gick till Gävle i dragracingtävlingen Orsa midsommar festival.
Tommy Thörnqvist vann Gatbil B och i Top Eliminator Bike drog Peter Bjurström det längsta strået.

Annons

Tävlingen – årets andra i mellansvenska serien – inleddes med kval på midsommaraftonen. Fortsättning följde dagen därpå, medan söndagen var vikt åt finalpass.

Tommy Thörnqvist slutade trea i kvalet för Gatbil B, efter Micke Engvall från Falun och Sebastian Löfstrand, Grycksbo. Thörnqvist och Engvall möttes sedermera i finalen, där det var spända nerver. Den sistnämnda rödlyktade och därmed var saken klar –seger till Tommy Thörnqvist.

I Gatbil C vann Andreas Åberg från Skutskär kvalet. Han tog sig därefter till final på söndagen och korsade mållinjen före sin motståndare, Mauri Kamppinen från Borlänge i en Chevelle Malibu.

Men någon seger blev det dessvärre inte. Regelverket är nämligen utformat så att ingen i klassen får köra fortare än elva sekunder. Ante noterades för tiden 10,98 i sin VW-”bubbla”.

– Hårfint, men jag föll med knapp marginal. Får väl ändå vara nöjd ändå med min andraplats eftersom det var premiär i min nya bil, sammanfattade han efteråt.

Bra körningar presterade även Sofie Norling från Hofors i Junior Dragster, med en andraplats som det slutliga facit.

Peter Bjurström slutade trea i kvalet i Top Eliminator Bike. Roberth Häggblom från Älvkarleby, liksom Bjurström tävlande för Gefle MC, noterades för fjärde tid.

Det blev de två nämnda som skulle mötas i final på söndagen (bland annat efter att klubbkollegan Johan Hiller slagits ut i semifinal av Bjurström). Bjurström knep en säker seger på tiden 8,332 sekunder och sluthastigheten 281 kilometer i timmen.

I Super Gas Bike hade Gefle MC:s Leif Larsson mest bråttom i kvalet. Jhonny Sundborg slutade trea. Dock blev det inte de framgångar i ”stegen”som vi är vana vid. Larsson försvann i kvartsfinal och Sundborg redan i omgången innan. Bästa gästrike blev istället Niclas Johansson från Torsåker –som tog sig till semifinal.

Street Bike blev en munsbit för Robert Mattsson från Tierp, som i finalen slog ut Valbokillen Emil Östlund.