Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbelt Twiggy på festival

Den gångna helgens Hultsfredsfestival betydde två bokningar för Gävlebandet Twiggy Frostbite.

Elin Lindfors, Anna–Karin Berglund och Emma Sjöberg spelade själva på Rookiescenen och coachade de unga deltagarna på Hultsfreds popkollo inför deras framträdanden.

Vad är popkollot?

– Det är en chans för tjejer i åldrarna 12–18 att prova på att skriva och framföra musik. Det höll på i nio dagar och avslutades med ett framträdande på Hultsfredsfestivalen, säger Elin Lindfors, som sjunger i Twiggy Frostbite.

Vad gjorde ni?

– Vi höll en föreläsning om oss. Hur det kom sig att vi började spela och vad som har varit viktigt för vår musikaliska utveckling och gav tips inför liveframträdandet. Som vad man kan göra för att hantera nervositet och liknande.

Hur gick det för dem?

– De gjorde jättebra ifrån sig. Man kunde knappt tro att det var första gången de uppträdde.

Var det roligast att uppträda själv eller se popkollodeltagarna uppträda?

– Att uppträda själv. Det blev en riktigt mäktig spelning där det var fullt både i tältet och utanför och superbra respons från publiken. Tidigare på dagen kändes festivalen lite lam, men mot kvällen exploderade det.

Hann du se något själv?

– Den enda hela konserten jag såg var Regina Spektor på Hawaiiscenen. Hon är alltid lika bra.