Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbla känslor när Karin stänger butiken

I drygt 33 år har Karin Osmund haft sin klädbutik. I går stängde hon sin butik efter nästan fyra år övertid, men gläds att butiken ska leva vidare.

– Det känns bra och blir nästan som ett generationsskifte, säger hon.

I februari 1976 öppnade Karin Osmund sin klädbutik Osmunds. Då ett fullt sortiment med barn, dam och herrmode nere på Thore Petregatan. 1987 blev nuvarande lokal till salu och hon köpte huset. Den 16 maj slog hon upp portarna och hon säger att det var ett perfekt läge och butiken har gått bra, det sticker hon inte under stol med.

– Jag har haft en fantastiskt trogen kundkrets och varit i stort ensam med mitt sortiment, säger hon.

Hon har också månat om sina kunder. När ett plagg kommit in som hon känner passar för den eller den kan hon ringa upp och tipsa att nu finns ett fynd i butiken. Och kundkretsen är bred med trogna kunder från Gävle till Hofors och hela närområdet.

Karin Osmund har känt samma glädje varje dag hon gått till jobbet. Hon menar att det är viktigt om man ska ge kunderna rätt service och bemötande, då måste man själv känna sig glad och tillfreds. Men hon tycker inte att det är vemodigt att nu lämna över affären i nya händer. Beslutet att lägga ner har vuxit fram och med en ny ägare så får butiken en framtid även om den byter namn och till en del sortiment.

Att driva en butik helt ensam som Karin Osmund gjort innebär långa dagar. Två veckors semester har hon unnat sig varje år och det har hennes kunder accepterat. Och det är få dagar som hon varit sjuk genom åren. Har det någon gång hänt så har hennes syster gärna ställt upp.

Jenny Eklöf som ska ta över butiken ger den namnet Purple Dreams, lila drömmar. För henne är det lite av en dröm att starta butik och hon har under våren gått kurser i bokföring och starta eget. Lite nytt sortiment blir det med en flirt mot lite yngre kunder.

– Men jag vill inte skrämma bort de äldre utan hoppas att det ska passa både ung och gammal, säger Jenny Eklöf.

Nu ska hon först renovera och måla lokalen och först i månadsskiftet augusti-september ska hon öppna sin butik.

Nu kommer Karin Osmund att få lediga dagar, även om hon lovat att hjälpa till emellanåt i butiken. Även maken Leif som är pensionär och till och från ställt upp i butiken tycker att det ska bli skönt.

– Nu ska vi göra allt vi inte gjort förut, säger han.

Men vad det är vet han inte så där direkt. Karin Osmund fyller i att det ska bli fler besök på auktioner och mer tid i sommarstugan vid Näsbysjöns strand. Men innan vi skiljs så vill hon via tidningen skicka ett stort och varmt tack till alla trogna kunder som genom åren spridit glädje och gjort hennes dagar minnesvärda.

– Det har varit många som kommit hit och gråtit och jag har nog också fällt många tårar de senaste dagarna, säger hon.

” Jag har haft en fantastiskt trogen kundkrets och varit i stort ensam med mitt sortiment.”

” Det har varit många som kommit hit och gråtit och jag har nog också fällt många tårar de senaste dagarna.”