Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Duo åtalas för rån

De två männen bröt sig in i mannens lägenhet och hotade honom.
Sedan stal de hans mobil, plånbok och lakan.
Nu åtalas männen för rån.

Det var den 24 februari som en 26-årig man och hans 41-årige kompanjon under dunder och brak tog sig in i en lägenhet på Solgårdsgatan i Bomhus. Med hjälp av en kofot lyckades de bryta upp mannens brevinkast och forcerade sedan dörren till lägenheten.
När de kommit in i bostaden hotade att slå ned lägenhetsinnehavaren med kofoten och anklagade honom sedan för att ha tagit en mobiltelefon. Efter det tog de mannens två mobiltelefoner och hans plånbok. Innan de lämnade lägenheten nappade de också åt sig hans träningsoverall och en uppsättning lakan.
Männen kunde gripass utanför lägenheten av polisen direkt efter rånet. Nu åtalas båda två för rån. En granne som hörde tumultet som uppstod när de tog sig in i lägenheten kommer att vittna mot männen i rätten.
41-åringen åtalas också för grov olovlig körning och rattfylleri. Två dagar innan han greps körde han mot rött ljus i en korsning i Sandviken. bilens hastighet uppmättes till 150 kilometer i timmen på vägen där den tillåtna hastigheten är 50 kilometer i timmen. En kontroll visade att mannen dessutom hade narkotika kvar i blodet när han stoppades av polisen.