Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyra radhus lättsålda

4 850 000 kronor. Det är priset på gavelradhusen som fastighetsbolaget Lupinen ska bygga på Gävle Strand – mitt i finanskrisen.
– Vilken kris? Det är inte kris för alla, säger exploatören Lars Andersson.

Lars Andersson hoppas på byggstart för de sex radhusen direkt efter semestern och är inte alls orolig för att de inte ska bli sålda.

– Tre är redan reserverade. Jag tror att resten kommer att säljas snabbt, säger han.

– Alla drabbas inte av arbetslösheten. De flesta har ju faktiskt fortfarande jobb, och verkar jobba mer än tidigare, säger han.

Lupinen hade officiell säljstart på måndagen, även om man tagit emot intresseanmälningar tidigare.

De sex radhuslägenheterna ska byggas vid kanalen på Alderholmen och ha både privat båtplats och privat båthus. De får en bostadsyta på 165 kvadratmeter och byggs i tre våningar, med uteplats på både fram- och baksida samt en stor takterrass.

Dessutom får de blivande radhusägarna nära till butik, för i flerbostadshuset intill ska bottenvåningen hyras ut till butiker eller restauranger.

– Man kan tänka sig en närbutik, en blomsterhandel eller en restaurang kanske. I dag finns det inga butiker alls på Gävle Strand fast det bor 200 personer där, men man bör ju kunna köpa en kvällstidning eller en pizza i närheten av där man bor, säger arkitekten Lennart Hagljung.

Vilka butiker det kan bli är långt ifrån klart.

– Vi håller på och förhandlar, säger Lars Andersson.

Flerbostadshuset, som kommer att rymma 16 bostadsrättslägenheter på mellan 72 och 110 kvadratmeter för mellan 1,7 och tre miljoner kronor, kommer att byggas något senare.

– Området är för trångt för att vi ska kunna bygga allt på en gång, säger Lennart Hagljung.