Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyrköpt seger för Brynäs

Så här var matchen – och så här skötte sig spelarna.

MATCHEN:

Brynäs var bättre på allt när man körde över ett minst sagt blekt Färjestad – både mål och spelmässigt – i första perioden.

Men det var inte Anton Rödins eleganta blåsning av Färjestadsförsvaret vid 1–0, Christian Djoos pondus framför mål vid 2–0 eller den oväntade puckstudsen via Greg Scotts bröstplatta och över Färjestadsmålvakten Justin Pogge vid 3–0 som väckte störst uppmärksamhet.

Det gjorde i stället Anton Hedmans tackling på Sebastian Enterfeldt – där den 191 centimeter långe och 102 kilo tunge Färjestadsforwardens propp träffade tokigt på Brynäsfowarden som mäter 180 centimeter och väger 81 kilo.

Enterfeldt hade precis släppt pucken vid sargen, hade ingenstans att ta vägen och fick armen illa i kläm när Hedman smällde på.

Brynäsforwarden låg kritvit i ansiktet på isen när ambulanspersonal fixerade armen men kunde till slut gå själv till ambulansen med befarat armbrott.

Ett svårt slag för Brynäs i så fall då Enterfeldt varit en av nyckelspelarna i höst bland annat tack vare sin poängskörd (6+7=13) och sin tekningsskicklighet där han är näst bäst i SHL med 61,66 procent vunna tekningar.

Att 26-åringen saknades i andra perioden märktes tydligt då det plötsligt var Brynäs som var blekt och Färjestad som tog över taktpinnen.

Men ett bortdömt mål för en hårfin offside i målgården och ett matchstraff med påföljande avstängning på Ole Kristian Tollefsen för osportsligt beteende vid ett gruff tog udden av gästernas offensiv.

Att gästerna fick inleda tredje med numerärt underläge i 4.20 till följd av Tollefsens matchstraff gjorde ju inte saken lättare.

När gästerna dessutom bjöd rutinerade Jonas Nordquist på en assist – en trött indianare – vid 4–0 halvvägs in i tredje var matchen körd för ett mosat Färjestad.

BETYGEN:

Målvakter

Bernhard Starkbaum (97,14%) 4

(Jonas Johansson)

Förstafemman

Lukas Kilström 3

Niclas Andersén 4

Bill Sweatt 3

Greg Scott 4

Anton Rödin 4

Andrafemman

Simon Bertilsson 5

Christian Djoos 4

Adam Brodecki 3

Jonas Nordquist 4

Oskar Lindblom 4

Tredjefemman

David Westlund 3

Oscar Eklund 3

Jacob Blomqvist 3

Sebastian Enterfeldt (ut i första) 3

Daniel Brodin 3

Fjärdekedjan

Sondre Olden 3

Pathrik Westerholm 4

Ponthus Westerholm 3

Extraback

Lucas Carlsson sp ej

Extraforward

Jens Lööke sp ej

Snittbetyg: 3,53

Poängförklaringar:

6: Landslagsklass. 5: Mycket bra. 4: Bra. 3: Godkänd. 2: Kan bättre. 1: Dålig. : Spelade för lite för att bedömas. Sp ej: Spelade ej.

MATCHFAKTA:

xxx