Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyrköpt seger för Valbo

Det var en härlig seger för Valbo med matchens enda mål borta mot Rengsjö.

Men den kostade...

– Vi fick fyra avstängningar att lägga till de tre spelare som missar nästa match då det är studenten, summerade VFF-tränaren Andreas Vestin.

Annons

Han var i alla fall väldigt belåten med trepoängaren som var väldigt viktig mot ett lag som man kämpar med i den nedre tabellregionen.

Valbo som är i bra form och tagit mycket poäng de senaste matcherna vann till slut också rättvist mot ett hemmalag som gillade det där med fysiskt spel och långa lyft.

– Dom gjorde det bra och vi hade lite problem i början. Men redan i mitten och slutet av första halvlek tog lite av deras ork slut och vi kunde ta över rätt rejält.

Men det dröjde till en kvart före slutet innan segermålet kom. Markus Jössund vann en andraboll mitt på Rengsjös planhalva och avancerade framåt. Han kom så långt som till straffområdet där han avslutade med en skottfint och fick bort den sista försvararen innan han placerade in segermålet.

Lätt och snyggt...

– Och otroligt skönt. Det blev en fysisk match och det smällde rätt rejält mellan varven. Då är det alltid extra att få vinna, sa Vestin belåtet.

Men han var också bekymrad när han tittade en vecka framåt till nästa match som är mötet med Kungsgården. Tre varningar på spelare som därmed är avstängd och en utvisning på Alexander Larsson som också får se derbyt från sidan. Det gör att sju spelare är borta då en trio studenter också ingår i Valbolaget.

– Det känns förstås mindre bra. Men ett lag kommer vi att plocka ihop ändå, försäkrade Vestin.

Valbo fick i alla fall lite distans ner i tabellen efter trepoängen och får ta med sig det.

RENGSJÖ–VALBO 0–1 (0–0)

Målet: 0–1 (75) Markus Jössund.

Valbos tre stjärnor:

3: Marcus Larsson, b.

2: Roger Nilsson, b.

1: Stefan Forsberg, mf.