Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyrt missförstånd

SANDVIKENEtt missförstånd kostade Sandvikens kommun en halv miljon kronor extra.

Annons
Det var när ny asfalt skulle läggas utanför Jernvallen som det upptäcktes att de budgeterade pengarna redan använts. Till en rust av sporthallen.
I tisdags godkände kommunstyrelsen en tilläggsinvestering på motsvarande summa.
Det var Sandvikenhus som skötte upphandlingen och när ombyggnaden av sporthallen skedde användes 500 000 kronor för mycket, pengar som egentligen skulle ha använts till asfaltering utanför Jernvallen. När det jobbet skulle betalas upptäcktes missen.
- Från ekonomikontoret beklagar vi att misstaget inte upptäcktes tidigare och hanterats i samband med de justeringar av investeringsplanen som kommunfullmäktige regelmässigt fastställer två gånger per år, skriver ekonomichefen Kerstin Ryding till kommunstyrelsen.
Hon konstaterar också att kontoret hoppas att liknande problem inte ska uppstå i och med inrättandet av den tekniska enheten inom kommunen.
Det ska nämligen ge bättre rutiner kring beställning av de investeringsarbeten som ska genomföras.
KARIN BERGKVIST