Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dystert i älgparken

Ett halvt dygn efter det att älgkalven Kalle avlivades är det åter ett massmedialt tryck i älgparken i Mo. Samtidigt har parkägaren så sakteliga börjat återgå till sina vardagssysslor.
– Jag är ganska välmående. Men Kalle får vi aldrig tillbaka, säger Lars Arkesjö.

Nyheten om att älgkalven avlivades under onsdagskvällen skapade åter stor uppmärksamhet i älgparken i Mo utanför Ockelbo.
En nedstämd Lars Arkesjö är på plats när han svarar i sin telefon.
– Jag har haft besök av tv, radio och tidningar. Samtidigt har vi besökare att ta hand om. Klart att det pratas bland dem om Kalle också, säger Lars Arkesjö.
"Lasse. Tack för ditt engagemang." står det på en av blomsterkvastarna som skickats till älgparken under torsdagsförmiddagen. Älgparksägaren berättar att avsändaren är kommunrådet Magnus Jonsson i Ockelbo.
– Jag vill tacka alla som har gett sitt stöd. Det värmer otroligt mycket. Synd bara att vi inte nådde ända fram, säger Lars Arkesjö.
Även på GD:s webb är stödet för älgparkens insatser stort och de arga kommentarerna till avlivningen många.
– Det har blivit en otrolig uppståndelse och det värmer. Men tyvärr får vi inte Kalle tillbaka för det, säger Lars Arkesjö.
Under torsdagseftermiddag väntade åter de vanliga sysslorna som utfordring av älgparkens djur.
– Nu får vi gå vidare. Vi har elva andra älgar att ta hand om. Men Kalle glömmer jag aldrig, avslutar Lars Arkesjö.