Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter 24 år – ny karta av Sandviken

En ny karta har precis tagits fram över Sandviken och de mindre orterna i Sandvikens kommun. Den nya kartan är digital och kommer att uppdateras kontinuerligt.

Läs också: Här är Jansasparkens nya ansikte

– Den senaste kartan gjordes 91-92, så vi tyckte verkligen det var dags för en ny. Nya bostadsområden har ju tillkommit under åren. Arbetet med kartan har pågått under flera år när det funnits tid, säger Christina Heino, som har ansvarat för att ta fram den nya kartan på Samhällsbyggnadsförvalningen.

Det känns ju lite gammaldags med en tryckt karta. Behövs det verkligen?

– Det är många som efterfrågar det, inte minst räddningstjänsten, som vill ha en backup om tekniken skulle fallera. Sen är det också lite lättare att få en bra överblick på en tryckt, fysisk karta. Men den tryckta versionen är egentligen bara en biprodukt av den digitala, som kommer att hållas ajour hela tiden.

Den nya kartan kan beställas från kommunens Medborgarservice och kommer att finnas på turistinformationscentret i Folkets hus.

Läs mer: Så ska den nya gågatan sätta stopp för översvämningar i centrala Sandviken

Läs också: Här byggs Sandvikens nya gångfartsområde