Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter åratal av processer och flera invigningar: Nu får Dragon Gate öppna

Samhällsbyggnadsnämden i Älvkarleby lämnade på tisdagen det för Dragon Gate efterlängtade beskedet att hotellet nu får öppna och ta emot gäster.

Annons

Turerna har varit många och hotellet har invigts två gånger, dock utan att fått erforderliga tillstånd för att öppna. Men nu är det klart. Samhällsbyggnadsnämnden fattade på måndagen beslut om "interimistiskt slutbesked" för hotell Dragon Gate, vilket innebär att det sista hindret för ett öppnande nu är undanröjt.

Det interimistiska slutbeskedet gäller fram till att ägarna lämnar in verifikation på byggnadens energianvändning och genomför en radonmätning. Dessa mätningar kan dock göras först när hotellet är i drift. Om handlingarna lämnas in senast sommaren 2019 och godkänns kan Dragon Gate får det slutgiltiga klartecknet, skriver Älvkarleby kommun i ett pressmeddelande.

Läs mer: Dragon gate – den ständiga följetongen

Läs mer: Nya bud om Dragon Gate: "Ber om ursäkt för det konstiga meddelandet"

Byggnadsarbetena var klara i juli men då saknades handlingar som var nödvändiga för att Älvkarleby kommun skulle kunna utfärda tillstånd.

– Det gällde bland annat besiktningsprotokoll för hissar och ventilation samt anläggarintyg av sprinkler och automatiskt brandlarm, säger byggnadsinspektör Tommie Vilhelmsson.

GD söker vd Kenny Li för en kommentar.

Texten uppdateras.