Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter kritiken – Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg tar timeout

Anna Gullberg tar ledigt en tid från jobbet som chefredaktör och ansvarig utgivare för Gefle Dagblad. I stället går Daniel Bertils in som ställföreträdande på posten.

De senaste dagarna har skarp kritik riktats mot Mittmedia och Gefle Dagblad i publiceringar som handlat om tidningens ansvar för en tidigare medarbetares död.

– Min redaktion behöver lugn och ro, och få en chans att läka efter en svår tid. Det förtjänar alla fina medarbetare. Jag är just nu inte den bästa ledaren jag kan vara för Gefle Dagblad och då ska jag inte heller vara det. Jag är både trött och ledsen, och jag behöver tid för reflektion, säger chefredaktör och ansvarig utgivare Anna Gullberg som kommer att vara borta tre månader.

Daniel Bertils går tillfälligt in som utgivare i hennes ställe. Han bor i Hudiksvall och har varit verksam som journalist och utgivare i Hälsingland många år, men även gjort en kort inhopp som utgivare på GD för 3,5 år sedan.

– GD:s redaktion är en duktig och stark organisation som ska fokusera på det journalistiska uppdrag vi har i Gästrikland. Förhoppningsvis ska mitt tillfälliga inhopp som tf chefredaktör och ställföreträdande utgivare skapa fortsatta förutsättningar för det viktiga arbetet, under ordinarie utgivares frånvaro.

Mittmedias vd Per Bowallius kommenterar saken såhär:

– Det är allvarlig kritik som har framförts och jag förstår att Anna Gullberg behöver egen tid för att bearbeta och reflektera.