Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efterlyst man fick fängelse

Den 31-årige mannen höll sig undan rättvisan i över två års tid. I dag dömdes han till ett års fängelse för den grova misshandeln i Sandviken 2008.

31-åringen förklarade under rättegången att han inte minns händelsen, den 16 augusti 2008, särskilt bra. Han och hans jämnåriga kumpan vid misshandeln, som dömdes till ett och ett halvt års fängelse, hade druckit alkohol och tagit bensodiazepiner under dagen.

Men offret kunde berätta om hur de två männen sparkade honom, knuffade ner honom i Kanalen i Sandviken, slog honom, knäade honom och utsatte honom för strupgrepp. En berättelse som bekräftas av flera vittnen.
Männens motiv var att offret anklagades för ett sexbrott.

Nu döms 31-åringen för grov misshandel. Förutom ett års fängelse döms han att, tillsammans med kumpanen, betala cirka 32 000 kronor till offret.
Han frias för en familjerelaterad misshandel.

Det var i början av mars som 31-åringen dök upp i polishuset i Gävle och överlämnade sig själv.
Han hade då sett bild och namn på sig själv i kvällstidningarna, som en av de 16 mest eftersökta brottslingarna från Sverige på den så kallade Ikaroslistan. På vilken han samsades med personer efterlysta för bland annat mord, grovt rån och grovt narkotikabrott.
Efter att 31-åringen lämnade Sverige under hösten 2008 han jobbat med och gjort sig ett namn inom hästsport i Italien, Polen och Norge.