Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Einarsson hoppas nå VM med Evolution

När Öppna SM i fallskärmshoppning fortsatte ute på Rörbergs flygplats under onsdagen var vädergudarna på sitt allra bästa humör. Gävlekillen Emil Einarsson tävlar i laget Evolution och siktar högt.

Formation Skydiving, FS-4, är hoppningens ”blå band” och den gren som det har allra tuffaste konkurrensen. Emil Einarsson, Gävle och uppväxt i Storvik, är med i det bästa svenska laget, Evolution.

Efter tisdagens tre hopp låg man på en delad första plats med ProTeam från Finland. Onsdagens fem hopp gick lite ojämnt och man hamnade efter finnarna, som drog ifrån med åtta poäng.

– Vi har hoppat lite slarvigt och varit otydliga på att visa formationerna för domarna.

På Svenska cupen för tre veckor sedan så snittade vi 18,5 poäng och satte ett nytt svenskt rekord i ett hopp med 29 poäng, medan vi nu bara kommit upp i 14,25 hittills. I omgång sju lossnade det dock och vi satte en 20-poängare, säger Emil Einarsson.

På torsdag förmiddag går de sista två rundorna och det bästa svenska laget belönas med att tas ut till VM i Menzelinsk i Tatarstan, Ryssland, i början av augusti 2010.

– Dit ska vi bara, det ingår i vår långsiktiga planering, säger Emil. Tyvärr så har vi bara hunnit med 70 träningshopp i år, vilket är lite. Istället så har vi besökt en vindtunnel i Bedford, London, och tränat över 15 timmar. Inte speciellt billigt, men ett måste för att hänga med i toppen.

Nästa stora evenemang i år blir EM i Prostejov, Tjeckien, första veckan i september.

Lennart Vestbom