Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

25 procent söker inte jobb

/
  • – Verksamheten på Arbetsförmedlingen bygger på tillit, säger Henrik Nordström, som menar att det är  farligt om de skulle bevaka de arbetssökande likt en storebror.

En stor del arbetssökande har inte sökt de jobb som de påstått att de har. Upp emot 25 procent av de sökande har ljugit, enligt en undersökning på sex platser i södra Sverige. – Vi måste bli bättre på att motivera folk, säger Eva Holmberg Tedert på Arbetsförmedlingen i Gävle.

Annons

På fredagsförmiddagen är det fullt med folk på Arbetsförmedlingen. Jobbchansen är igång, när arbetsgivare kan presentera olika jobb för de arbetssökande. Men aktiviteten i lokalen står i skuggan av uppgiften att många arbetssökande ljugit om sitt jobbsökande.

Enligt Sveriges Radios Ekoredaktion har en undersökning i södra Sverige visat att upp till 25 procent av de sökande inte sökt det jobb som de har påstått.

– Jag tycker det är bedrövligt. Det beror väl på människans lathet, säger Christin From, arbetssökande och deltidsanställd som fritidsledare.

Själv söker Christin lite allt möjligt, inte bara det som hon har kompetens för. Man ska hellre försöka än inte, det skadar ju inte menar hon.

På arbetsförmedlingen i Gävle förklarar Henrik Nordström, arbetsförmedlare, att verksamheten fyller två roller – en samordningsroll och en kontrollerande roll.

– Vi har väl vetat om i viss utsträckning att folk inte sökt allt de påstått, men vår verksamhet bygger på tillit. Det är farligt om vi blir som en storebror som bevakar allting.

Tidigare undersökningar har gjorts över olika områden, och de har inte visat några större skillnader mellan olika delar av landet enligt Eva Holmberg Tedert, verksamhetssamordnare i Arbetsmarknadsområde Gävle.

– Vi på Arbetsförmedlingen måste bli bättre på att motivera folk. De kanske inte har tillräcklig information och kunskap om vad de kan göra, och då måste Arbetsförmedlingen hjälpa folk, säger hon.

Hon förklarar att folk kan bli väldigt selektiva när de söker jobb, att man kan gå in i en chockfas när man förlorar jobbet. Då måste arbetsförmedlarna få folk att tänka på vad de kan göra mera, att inte fastna i sina gamla yrkesroller. Sen är det ju så att det kan vara brist på arbetskraft i en region, och då kanske man måste flytta för att försörja sig.

– Sen är det ju så att jobben förändras, gamla jobb försvinner och nya tillkommer. Då gäller det att uppdatera sig, säger hon.

Mer läsning

Annons