Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

3 000 slåss om 90 jobb

/
  • Martina Brännvall svarade på frågor från alla som var nyfikna på jobben hos MediaMarkt.

Efter en vecka har 3 000 personer anmält sig till något av de 90 lediga jobben på MediaMarkts varuhus i Valbo.
– Vi är helt överrumplade, säger varuhuschefen Lars Bengtsson, som på fredagen fick träffa fler jobbsökare på arbetsförmedlingen i Gävle.

Annons

Varuhuset öppnar någon gång under hösten och söker ett 90-tal nya medarbetare. Några av jobben är deltidstjänster och några behövs bara på helgerna. Totalt motsvarar personalstyrkan 57 heltidstjänster.

Kvalifikationerna varierar, beroende på de olika typerna av jobb, men genomgående söker MediaMarkt människor som gillar att träffa folk, är bra på att sälja och som är ödmjuka och nyfikna.

– Det är många som frågar om man måste ha tidigare erfarenhet av liknande jobb. Det är klart att det är bra, men de personliga egenskaperna väger tungt, säger Lars Bengtsson.

Han räknar med att kanske uppemot 4 000 personer kommer att lämna in en ansökan innan tiden går ut. Och Lars Bengtsson tycker inte att etableringen kommer i fel tid, nu när finanskrisen börjar slå till. När varuhuset öppnar i Valbo kanske det värsta är över.

– Vi anpassar oss och anställer kanske hellre för lite personal i början. Men vi fortsätter våra expansionsplaner, säger Lars Bengtsson.

Mer läsning

Annons