Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

90 nya jobb i Valbo Köpstad

/

Elektronikkedjan Media Markt ska anställa närmare 90 personer till sin butik i Valbo Köpstad som öppnar i höst.
Rekryteringen har redan börjat.

Annons

I kristider där tidningen skriver om varsel i stort sett varje dag är 90 nya arbetstillfällen på ett bräde en enormt positiv nyhet.

Nu rör det sig förvisso inte om några 90 heltidstjänster. Media Markt räknar med att anställa ungefär 50 personer som butiksbiträden och arbetsledare, samt ytterligare 40 som extrapersonal till de kundintensiva helgerna.

Bland tjänsterna som är utlagda på företagets hemsida märks bland annat 14 heltidstjänster som avdelningschefer inom respektive område, tv, foto, data, hifi, vitvaror och så vidare.

Dessutom söker man tolv kassapersonal, sju lagerarbetare och ”över 50 butikssäljare” till den 4 000 kvadratmeter stora butiken.

– Räknat i årsarbetstider blir det 57. Förutom 14 avdelningschefer en hel del heltidssäljare också. Vi kan väl säga totalt åtminstone 35 heltider, säger Lars Bengtsson, varuhuschef.

Han har en bakgrund som officer på I14, har varit Sverigechef för Stadiumkedjan, startade och drev Clas Ohlsonbutiken i Nian i fyra år innan han fick jobb som varuhuschef på... Biltema!

– Ja faktiskt. Men det blev en del förseningar. Och det här verkade roligare, så jag bytte, skrattar han i dag.

Om han har anledning att skratta även till hösten när butiken öppnat återstår att se. Naturligtvis känns det speciellt att öppna mitt under den värsta krisen sedan 1930-talet.

– Ja, vad ska man säga. Det är klart att vi får anpassa oss efter hur det ser ut just nu. Men vi måste köra vårt race, säger Lars Bengtsson.

På samma sätt resonerar han om att etablera sig med Expert som granne och Siba, Onoff och Elgiganten i jättebutiker på andra sidan motorvägen.

– Så ser det egentligen ut i hela landet. Vi får koncentrera oss på vårt, säger han.

Mer läsning

Annons