Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna vill bli sjuksköterska igen

/
  • Anna Hakobyan får hjälp från Omställningsfonden med att validera sina kunskaper och sin utbildning.

Anna Hakobyan blev uppsagd från sitt jobb som undersköterska på BB. Hon är egentligen utbildad sjuksköterska och får nu hjälp av Omställningsfonden med att bland annat validera sina kunskaper och sin utbildning.

Annons

I dag jobbar hon på äldreboendet i Andersberg.

– Jag är så nöjd. Jag har verkligen fått hjälp, säger hon.

Anna kom till Sverige från Armenien 2001. I Armenien hade hon jobbat som barnmorska och sjuksköterska i 15 år. I Sverige har hon jobbat på BB i Gävle som undersköterska i sex år.

Genom Omställningsfonden får hon nu hjälp att validera sin utbildning till sjuksköterska och barnmorska.

– Efter att ha blivit uppsagd fick jag brev från omställningsfonden. De ville veta hur de kunde hjälpa. Tidigare har jag bara fått olika besked, antingen att jag är överkvalificerad för vissa jobb eller att min utbildning inte gäller och jag måste läsa om hela utbildningen i Sverige eller att jag inte har något betyg i svenska. Nu hjälper Omställningsfonden mig att validera min utbildning. Jag har gjort elva prov i Stockholm och har nu ett kvar. Det har varit lite jobbigt men det har gått bra, säger hon.

Hon säger att Omställningsfonden även hjälpt henne med saker som att sätta ihop ett cv.

– Och jag har även fått hjälp med kursmaterial och resorna till Stockholm. Jag har haft en kontaktperson som verkligen engagerade sig och lyssnade. Han kom även hit till Gävle för att träffa mig.

Nu hoppas hon kunna få jobba på Gävle sjukhus igen.

– Jag vill ju helst jobba som sjuksköterska. Det är ju det jag är utbildad till. Men jag trivs även på äldreboendet. Kanske skulle jag kunna göra båda delarna om det inte finns heltidsjobb. Huvudsaken är att jag får jobba.

Mer läsning

Annons