Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annette älskar att städa

/
  • Centerkvinnorna Ann-Helen Persson och Helena Wikström prisade i går kväll Annette I Nilsson, i mitten, som utsetts till Årets kvinnliga företagare.

Annette I Nilsson är årets kvinnliga företagare, tycker Centerkvinnorna Gävleborg som i går prisade henne med diplom, blommor och 500 kronor.

Annons

– Jättekul. Jag är faktiskt lite chockad. Jag har ju bara hållit på i ett år, säger Annette I Nilsson, som driver städföretaget Björke Pigan.

Annette I Nilsson jobbade som undersköterska, men förstörde sin rygg i ett tungt lyft. Det small till och hon blev långtidssjukskriven. Efter elva år blev hon utförsäkrad och sökte alla jobb hon hittade.

– Men det var ju ingen som ville anställa mig då såklart, efter alla år och med min rygg. Så jag började simma fyra gånger i veckan och blev bra i ryggen. Sen bara bestämde jag mig; jag skulle starta eget. Jag tänkte att jag ska göra det jag älskar att göra och det jag annars gör hela dagarna hemma. Jag ska städa, säger hon.

Och i dag har hon så mycket jobb att hon måste hyra in hjälp.

Centerkvinnorna Gävleborgs motivering är: ”Annette har på ett enastående sätt kämpat sig från långtidssjukskrivning till att i dag driva ett framgångsrikt RUT-företag och dessutom lyckats så bra att hon i dag har anställd personal.”

Mer läsning

Annons