Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtta miljoner plus för Furuviksparken

/

2008 blev ett bra år för Furuviksparken. Överskottet blev åtta miljoner, en summa som går direkt till nya investeringar i verksamheten.
- Det ger oss en möjlighet att fortsätta att utvecklas. Mitt i allt elände ser vi positivt på framtiden, säger Tom Widorson, VD för parken.

Annons

Resultatet för 2008 är sex miljoner bättre än 2007 och trots alla dystra rapporter om en allt sämre ekonomi är Tom Widorson förhoppningsfull också inför 2009 års säsong. Lågkonjunktur innebär inte med automatik dåliga tider för Sveriges nöjesparker, snarare tvärtom.
- Tvärtom försöker vi att gasa lite i stället. Vi är fortsatt positiva, säger Tom Widorson.
Furuvik och sex andra nöjesparker i Sverige satsar tillsammans 350 miljoner i år på att utveckla verksamheten, och hela branschen andas framtidstro. Tillsammans bildar de nu också en egen branschförening, Svenska Nöjesparksföreningen, för att tillvarata gemensamma intressen. Liseberg, Kolmården, Astrid Lindgrens värld, Gröna Lund, Parken Zoo, Furuviksparken och Skara Sommarland ska gemensamt arbeta för bland annat ökad säkerhet.
- Det står högt på dagordningen, men det finns mycket vi kan samarbeta om. Vi är ganska små i sammanhanget och för oss är ett gemensamt erfarenhetsutbyte guld värt. Det känns riktigt, riktigt bra, säger Tom Widorson.

Mer läsning

Annons