Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Attityden viktigast för att få jobb i Furuvik

/
  • De som anställs för att jobba i Furuviksparken i sommar måste brinna för att göra gästernas besök till en härlig upplevelse.

Erfarenhet och utbildning är underordnat.

När Furuvik rekryterar säsongsarbetare är det inställningen som räknas.

– Har man fel attityd är man ingenting för oss, säger marknadschef Erika Rydstrand.

Annons

Precis som i fjol behöver Furuviksparken förstärkning av 220 personer under högsäsongen som sträcker sig från 26 maj till 26 augusti. Badvakter, parkvärdar, djurskötare, restaurangpersonal och berg- och dalbaneförare är några exempel på befattningar som ska tillsättas.

– Vi förväntar oss mellan 3 000 och 4 000 sökande. Ungefär hälften av dem vi anställer kommer nog att vara återvändare som har jobbat här förut, säger Erika Rydstrand.

Till sommaren är det två år sedan Furuvik köptes av den stora koncernen Parks and Resorts som även äger Gröna Lund, Kolmården och Skara Sommarland. Sammanlagt ska koncernen rekrytera 2 250 säsongsarbetare och räknar med att få in uppemot 20 000 ansökningar.

Det personliga mötet ska väga tyngre än utbildning och tidigare erfarenhet när koncernen rekryterar. Nästan hälften av alla som söker kommer att gå vidare till en första telefonintervju och de som i slutänden visar sig ha ”rätt engagemang” får sedan den utbildning som krävs för jobbet.

– Man måste brinna för att göra gästens besök till en härlig upplevelse. För våra gäster handlar ett besök på Furuvik inte bara om attraktioner utan även om mötet med personalen, så det är jätteviktigt att alla bjuder till, säger Erika Rydstrand.

Parks and Resorts vill också att personalstyrkan ska spegla gästernas mångfald och har därför en målsättning att tio procent av alla säsongsanställda ska vara över 50 år.

Lever Furuviksparken upp till det?

– Jag skulle tro att vi landar ungefär på den siffran. De allra flesta är mellan 18 och 20 år, men vi har också ett antal pensionärer som tycker att det är stimulerande att jobba hos oss på somrarna, säger Erika Rydstrand.

Mer läsning

Annons