Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Billerud får köpa Korsnäs

/

Billeruds köp av Korsnäs får klartecken.

Men EU-kommissionens villkor är att en pappersmaskin på Korsnäs säljs.

Annons

I juni meddelade Billerud och Korsnäs att de ville gå samman. Billerud köpte Korsnäs mot att Kinnevik fick 25 procent av aktierna i det nya bolaget och 2,7 miljarder kronor. Det nya namnet blir BillerudKorsnäs.

Nu har konkurrensmyndigheterna godkänt affären. Men pappersmaskin 2, PM 2, på Korsnäs måste säljas för att EU-kommissionen ska säga ja.

I ett pressmeddelande skriver Korsnäs att de anställda som arbetar vid PM 2 kommer att erbjudas att följa med till den nya ägaren.

PM 2 gör vitt kraft- och säckpapper och står för två procent av det nya företagets försäljningsvolym. BillerudKorsnäs ska även en tid efter försäljningen fortsätta leverera massa, ånga och el till maskinen.

GD har inte fått tag i Korsnäs VD Christer Simrén, men i pressmeddelandet skriver han att företaget ska göra vad det kan ”för att denna förändring ska bli så bra som möjligt för medarbetare och kunder.”

De båda företagens samgående beräknades ge samordningsvinster på runt 300 miljoner kronor. Det har nio produktionsanläggningar och cirka 4 400 anställda.

På torsdag bildas formellt det nya företaget.

Mer läsning

Annons