Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Birgitta tänker sälja rubbet

/
  • Stockholmarna Christoffer Jensen och Markus Thambert turistar i lugn och ro i Gävle med fyraåringarna Viola Jensen och Noah Thambert. De här killarna kan ekonomi och har redan sålt det som bör säljas.
  • Birgitta Isaksson säljer sina aktier och lever upp pengarna i stället.
  • Linda Stolt håller koll så att inte fonderna tappar för mycket i värde.

Både vanliga Gävlebor och aktiespekulerande stockholmare har koll på sitt sparande. Börsraset oroar dem inte särskilt mycket.

Annons

GD gav sig ut och frågade folk på stan om hur de ska göra för att skydda sitt sparande från börsraset. De tycktes ta det hela med ro.

Pensionären Birgitta Isaksson har tröttnat på börsens berg- och dalbana och gör sig nu av med sina aktier.

– Jag ringer min son i kväll och ber honom sälja rubbet, det är han som sköter det åt mig. Det är bättre att leva upp pengarna i stället. Jag har tröttnat på det där och jag tror inte att jag har tjänat särskilt mycket under den här tiden jag har haft aktier. Men jag har Kinafonder också och de tänker jag behålla ett tag till, säger Birgitta Isaksson.

Stockholmskillarna Christoffer Jensen och Markus Thambert turistar lugnt i Gävle eftersom de har stenkoll på börsen. Fyraåringarna Viola Jensen och Noah Thambert lyssnar uppmärksamt när papporna berättar om hur de räddar sparandet.

– Jag arbetar på ett förvaltningsföretag så jag har hela tiden koll på Stockholmsbörsen genom jobbet. Jag började sälja en del aktier redan förra veckan och minskade på så vis förlusten med hälften, men värdet på portföljen har väl sjunkit med 22-23 procent, säger Christoffer Jensen.

– Jag har sålt alla högriskaktier, men har behållit säkrare investeringar i värdepapper och fastigheter, säger Markurs Thambert.

Gävletjejen Linda Stolt säger sig inte vara så insatt, men verkar ha rätt bra koll ändå.

– Jag har lite pengar i fonder och jag har kollat dem, men de har inte påverkats något ännu.

Mer läsning

Annons