Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

CallUp betalade inte lönerna i tid

Över hundra personer drabbades när CallUp inte betalade lönerna i tid. De anställda fick ingen förklaring till varför inte pengarna kommit. CallUp menar dock att de varit tydliga med att berätta varför.

Annons

De anställda fick ett lönebesked innan midsommar men i måndags, då lönen skulle ha kommit, fanns det inga pengar på de anställdas konton.

– De anställda fick ingen förklaring till varför de inte fick lönen i tid. Många kände sig maktlösa och vågade inte fråga om lönen eftersom de var rädda att få sparken, säger en anonym källa.

– En del har blivit tvugna att avboka sina semestrar eftersom de inte fått lönen i tid.

CallUp menar dock att de har varit mycket tydliga med att förklara för de anställda varför lönerna blivit sena.

– Det blev något fel när vi skulle föra över pengar till banken. I måndags upptäckte vi att lönerna inte var betalda och sen dess har vi försökt att lösa problemet. Det här är mycket olyckligt, säger Anna Eriksson, ekonomiansvarig på CallUp.

CallUp är ett telemarketingföretag som har funnits sedan mitten av 90-talet. I dagsläget jobbar mer än hundra personer där.

– Alla anställda ska få sina löner senast i dag, sa Anna Eriksson i går.

Kommer de anställda att få någon ersättning för detta?

– Det vet jag inte än, men det var ingen som tog sån stor skada av att lönerna inte betalades i tid. Det rörde sig ju inte om så många dagar, säger hon.

Mer läsning

Annons