Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cervera lägger ner i Flanör

Tre butiker i samma stad blev för mycket. Den sista april flyttar Cervera ut ur Flanörhuset.

– Lönsamheten är för dålig, säger Tomas Kilström, ekonomichef.

Annons

Butikskedjan Cervera köpte Dukabutiken i Flanör för tre år sedan. Redan då var framtiden osäker.

– Det var en paketlösning. Vi var tvungna att acceptera deras butiksbestånd, några ville vi verkligen ha medan andra var mindre intressanta, säger Tomas Kilström.

I Gävle fick Cervera plötsligt två butiker på varsin sida av Stortorget. Den i Åhlénshuset drevs då enligt franchisemodell men köptes kort därefter upp av kedjan.

– Men ingen har varit lönsam, det blir inte fler kunder för att man har två butiker, säger Tomas Kilström.

Att nedläggningen kommer först nu beror på att hyreskontraktet går ut sista april.

– Det är inte så lätt att komma ur ett hyreskontrakt. I en galleria måste man dessutom ha butiken öppen under vissa tider, annars får man vite. Enligt butikschefen har också det uppgrävda torget påverkat försäljningen, säger Tomas Kilström.

Inte heller i Valbo går Cervera speciellt bra.

– Nedläggningen i Gävle borde få en viss positiv effekt i Valbo. Men även där har vi krav på långa öppettider och bemanning trots att vi inte har så mycket försäljning mellan åtta och nio på kvällarna, säger Tomas Kilström.

På årsbasis har butiken i Flanör omkring fyra heltidsanställda. Samtidigt som Gävlebutiken läggs ner avvecklar Cervera även fyra andra butiker i Sverige.

– Vi tog ett stort grepp för att få bort några butiker som blöder. Det är väl ingen hemlighet att Cervera inte går så bra totalt sett, säger Tomas Kilström.

Mer läsning

Annons