Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De lurade tjejerna fick jobb

/

De två unga Gävletjejer som blev blåsta på sitt sommarjobb på Dragon Gate har fått nya chanser. Beatrice Färdigs har redan fått nytt sommarjobb på Städtjänst och Caroline Möller ska provjobba som servitris i nästa vecka.

Annons

Det har nu gått nästan två veckor sedan som GD rapporterade om de två unga tjejerna från Sätra som i sista stund blev av med sitt sommarjobb på Dragon Gate. Bara ett par dagar innan jobbet skulle börja fick de ett telefonsamtal och fick veta att Dragon Gate inte längre hade råd att ta in några sommarvikarier.

Trots detta sena besked har det efteråt gått bra för tjejerna. Beatrice Färdigs har fått sex veckors sommarjobb på Städtjänst, och jobbar alltså nu med att städa kontor och lokaler. Det har gett henne fullt upp eftersom hon samtidigt läser en sommarkurs på högskolan.

– Jag blev tipsad om det här jobbet av en tjej jag känner. I slutändan blev allt jättebra, även om det inte är okej att göra som Dragon Gate gjorde. Jag får till och med jobba fler timmar nu än jag skulle ha gjort där borta, säger hon.

Caroline Möller har inte fått något annat sommarjobb än men ska provjobba nästa vecka på Mezza Notte, före detta Bergrenska Gården.

– De behövde serveringspersonal lite extra på kvällar och så, säger hon.

Förra veckan har hon även haft kontakt med en advokat, som skrev ett brev till Dragon Gates VD Kenny Li.

– Han skrev vad han tyckte och vad som gäller i lagen, för att försöka komma fram till någon typ av förlikning. Vi ska ha kontakt igen innan han går på semester, men det kostar så mycket att ta fallet till rätten så det vet jag inte än om jag kommer att göra, säger hon.

Mer läsning

Annons